Dit jaar komen onze open dagen naar je toe

Jaarlijks in mei verwelkomen wij je op onze tuinen in Heerhugowaard. Vanwege de maatregelen rondom het Corona virus komen de open dagen dit jaar naar je toe.  

Je bent alsnog van harte welkom op ons bedrijf. Maak even een afspraak, zodat we je op gepaste afstand kunnen rondleiden. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Onze bijzondere noviteiten, belangrijke teeltinnovaties, de weg naar Planet Proof en een sneak preview van aankomende variëteiten hebben we samengevat in een 2 minuut durende videopresentatie.

Teeltinnovaties 
In de nieuwe kassen gebruiken wij diffuus glas voor een betere lichtspreiding. Dit resulteert in zwaardere kwaliteit en een toename in de productie van de Alstroemeria’s. De helft van het glasareaal wordt inmiddels belicht met LED. Dit geeft meer licht per kw stroom en verduurzaamt de teelt door een lager energieverbruik per steel. Naast de bestaande keurmerken zetten wij ons fanatiek in voor ‘On the way to Planet Proof’, een keurmerk van stichting Milieukeur. Dit keurmerk vereist strenge maatregelen.

Omdat we duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan slagen wij er inmiddels in om met roofmijten voor insectenbestrijding, compost voor bemesting en LED verlichting om de kassen te verlichten, grote stappen in de goede richting te zetten.

Wij stellen je graag voor aan onze Alstroemeria noviteiten
Giovanna; een nieuwe type binnen de Florinca familie. Giovanna kenmerkt zich door haar koraal roze kleur, grote hoeveelheid bloemen per tak en lange houdbaarheid. Een welkome toevoeging binnen de productgroep.

Nalani; dé nieuwe gele Alstroemeria. Nalani geeft fel geel gekleurde bloemen met een subtiele streep tekening, van zeer zware kwaliteit.

Beluga; kenmerkt zich door haar unieke en felle kleursamenstelling in bicolour roze-geel. Niet alleen de kleur is en blijft sterk, maar ook het blad van Beluga kent een stevige kwaliteit.

Catalina; een cerise gekleurde Alstroemeria van zware kwaliteit met stevige, sterke bladeren.

Maracana; een bijzonder sterke, houdbare Alstroemeria met een donkerpaarse kleur. De nieuwe eye-catcher binnen de productgroep.