Isa doopt Alstroemeria ‘Isa’

H.M. Tesselaar uit Heerhugowaard introduceert de donkerroze Alstroemeria ‘Isa’. Dit nieuwe soort kenmerkt zich door zijn stevige stelen en uitstekende bladkwaliteit. De Alstroemeria ‘Isa’ heeft een elegante, donkerroze kleur en een krachtige uitstraling. ‘Isa’ is afkomstig uit de eigen veredeling van H.M. Tesselaar. Een donkerroze Alstroemeria ontbrak nog in het assortiment, met de komst van Alstroemeria ‘Isa’ wordt het rijke assortiment verder uitgebreid en versterkt. De nieuwe Alstroemeria werd feestelijk gedoopt met een flinke scheut roze kinderchampagne.

Afgelopen jaar heeft H.M. Tesselaar geïnvesteerd in belichting. Er wordt nu gebruik gemaakt van een gecombineerd belichtingssysteem bestaande uit SON-T belichting en duurzame Led-belichting. Deze combinatie maakt het mogelijk om hogere lichtniveaus te kunnen geven, wat alleen met SON-T niet mogelijk zou zijn. De winterkwaliteit van de bloemen wordt hiermee sterk verbeterd, daarnaast verloopt de productie gelijkmatiger. Nieuwe aanplanten kunnen door het hogere lichtniveau beter worden verspreid. Gewasvervanging vindt normaal gesproken plaats tussen week 1 en week 15, in 2020 was het mogelijk om dit in week 44 al te doen. Traditioneel werden introducties in april en mei door H.M. Tesselaar gepresenteerd, door het nieuwe belichtingssysteem, is dit bij Alstroemeria ‘Isa’ al mogelijk in week 4.

Alstroemeria ‘Isa’ is vanaf 3 februari beschikbaar en zal worden aangevoerd in Aalsmeer en later ook in Naaldwijk. Ook wordt er gestart met de aanvoer van een andere introductie, namelijk Alstroemeria ‘Nena’. Later dit jaar volgen er nog 3 introducties van H.M. Tesselaar.

Isa doopt Isa